Netizen Ketawakan Patung Kepala Christiano Ronaldo Pada 2017, Sekarang Lihat Apa Pengukir Itu Buat Kali Ini

Pada Mac 2017, patung kepala Christiano Ronaldo diletak di lapangan terbang Madeira di Portugal untuk tatapan orang ramai. Apa yang dilihat oleh orang ramai adalah bahan ketawa.Patung kepala itu tidak menggambarkan rupa Chistiano Ronaldo pun.

patung kepala christiano ronaldo

Bahkan seperti cacat atau rosak muka Christiano Ronaldo itu. Maka netizen ketawakan patung statu Christiano Ronaldo pada 2017, sekarang lihat apa pengukir itu buat kali ini.

Baca juga 7 Gambar Trending Seni Kuku Berambut. Menarik Atau Menggelikan?

Setelah mendapat kritikan buruk, ejekan dan reaksi yang memalukan dari netizen, Emanuel Santos, pengukir patung kepala pemain bola sepak terkenal itu berasa malu dan tertekan.

patung kepala christiano ronaldo
Netizen mengejek ukiran patung kepala Christiano Ronaldo yang tidak sama dengan wajah sebenar pemain bola terkenal itu

“Susah untuk bercakap tentangnya. Semuanya berlaku terlalu cepat” kata Emanuel sambil menahan sebak dari menangis.

lawak patung kepala christiano ronaldo

Tetapi pada tahun ini, Emanuel mendapat kepercayaan semula dari  B/R Football untuk mereka semula patung kepala Christiano Ronaldo tersebut dan menebus maruahnya.

Baca juga 48 Photo Hasil Seni Yang Menakjubkan Jika Semuanya Bewarna Pelangi

Patung kepala Christiano Ronaldo yang pertama yang diletakkan di lapangan terbang Madeira itu adalah cubaan pertama pereka seniukir dari Portugal itu. Walaupun ianya kali pertama Emanuel mereka patung kepala Christiano Ronaldo, dia tetap menerima cabaran untuk mengukirnya.

emanuel santos

Mendapat kritikan buruk dari ramai orang sudah tentu akan mematahkan semangat seseorang. Apatah lagi jika ianya melibatkan celebriti terkenal seperti Christiano Ronaldo.

Baca juga 7 Hasil Seni dari Serbuk Belerang. Bila Terbakar, Hasilnya Sungguh Menakjubkan! (Video)

Tetapi Emauel menganggapnya hanyalah cabaran untuk menjadikannya kuat. Emauel bangkit semula dengan menerima cabaran mengukir patung kepala Christiano Ronaldo pada kali kedua.

patung kepala christiano ronaldo

“Saya mahu anak saya faham, jika dia sangat menyukai apa yang dilakukannya, dia tak perlu hiraukan kritikan negative dari orang. Lambat laun, jika kita percaya pada diri kita dan terus berusaha, kita tentu akan berjaya dalam hidup” kara pengukir itu.

jika kita percaya pada diri kita dan terus berusaha, kita tentu akan berjaya dalam hidup

patung kepala christiano ronaldo

patung kepala christiano ronaldo

Dengan minda yang positif, Emanuel mengukir patung kepala Christiano Ronaldo buat kali kedua untuk menebus kegagalan pada cubaan kali pertama. Lihat hasilnya!

Baca juga 30 Gambaran Artist Kepada Perasaan Barang Lama Bila Dibuang – Penuh Emosi!

patung kepala christiano ronaldo

 

Apa pendapat anda pada ukiran patung kepala christiano ronaldo hasil dari cubaan kali keduanya? Rasanya ianya lebih mirip dengan wajah Christiano Ronaldo yang sebenar. Kongsikan artikel ini dengan kawan-kawan yek.

Share lah dengan kengkawan....

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *