12 Trend Fesyen Yang Terbaru Tetapi Pelik Pada Mata Melihatnya!

Share lah dengan kengkawan....

Zaman sekarang ni macam-macam benda baru ade. Ade yang bagus yang boleh dikatakan bijak jugak la idea tu. Tapi ade jugak yang pelik. Memang pelik.

Yang pelik nya kita sampai tak terpikir ade orang nak buat macam ni. Ade tu yang boleh membahayakan diri jugak tu. Cuba korang nengok 12 trend fesyen terbaru ni dan kongsikan ape pendapat korang?

Pelangi akar rambut

Um…never heard of rainbow roots? 💖💖💖#unicornroots #rainbow #hairroots #unicorngoals #rainbowroots #hair #goals

A post shared by Hair And Etc. (@hair.styles.etc) on


Dia dye rambut berkaler-kaler kat akar rambut. Kira nampak rambut macam warna warni gitu. Pelik ke cantik nih?

 

Bibir hitam berkilat


Dengan menggunakan campuran lipstik hitam, eye shadow dan lip gloss, terhasillah bibir hitam berkilat. Mungkin sesuai pada golongan ’emo’ nak nampak happy skit agaknye.

Akar rambut berkilat


Nampak macam camtik, tapi kalau kita lihat lebih dekat, rambut jadi lebih tebal dan boleh menjadi kusut. Kalau dia pergi mandi ni boleh hilang ke semua bling-bling tuh?

Kening berwarna

Ку-ку😜😎 #iamcrazygirl #madebymarytkachenko #coloredeyebrows #colourmakeup #StudioN9 #mua #makeup #beauty #followme #followmeplease

A post shared by MakeUp Artist in #StudioN9 (@mashatkachenko_anischenko) on


Ni style lain pulak. Die dyekan kening die ikut kaler ape die suke. Jangan buat kaler putih pulak. Nanti nampak macam hantu Mak Limah takde kening pulak nanti.

Air mata berkilat


Dengan guna glitter letak kat mata nampak macam die tengah menangis. Tapi baik-baik! Kalau glitter tu termasuk mata boleh rosak mata tau. Takut buta pulak nanti. Baru betul-betul menangis.

Bibir ‘plump’

มาค่ะ มีพร้อมส่งทุกไซส์ 😘 ใครสาย ฝ. ไม่มีนี่พลาดมากจ้ายูววว 🇺🇸Fullips ของแท้เมกา🇺🇸. #ระวังพลาสติกก็อปปลอม 💋ปากอิ่มได้ในไม่กี่วิ!! ไม่ง้อฟิลเลอร์💉 💋ปากเซ็กซี่เหมือนไคลี่ & แองเจลิน่า😍 💋ช่วยแต่งหน้าทาลิปมีความปังมากขึ้น!!💄 💋ปากแซ่บตั้งแต่ครั้งแรกที่ใช้✨#แชร์วนไปค่ะ 💋โด่งดังมากที่เมกาเจ้าแม่บิวตี้บล็อกเกอร์ รีวิวใช้เพียบ!! 💋Hot itemที่สาวๆควรมีไว้เมคอัพ ลุคอินเตอร์แซ่บสุดในสามโลก!!😘 💋พกพาสะดวก ปลอดภัยไร้สารเคมีอันตราย และยังช่วยบริหารลดแก้มได้อีกด้วยนะเอ้อ!✨ ……………………🔻🔻🔻 #มี3ไซส์ S M L 💵 : ราคา 350 Baht #วิธีใช้เพียงดูดFullips 15-30(วิ)ก่อนหรือหลังทาลิปทุกครั้ง 👄👍🏼🆔LINE : @rcc5876l มี@น้า อย่าลืม@นะจ้า. #fullip #fullips #fullipthailand #ตัวครอปปาก #ทำปากเจ่อ #ฟูลลิป #ตัวดูดปาก #ปากไคคลี่ #สไตล์ฝรั่ง #สาวฝรั่งเมกา #ยุโรป #แต่งหน้าฝรั่ง #ปากฟู #ปากอวบอิ่ม #ฝรั่งหล่อคือพ่อของลูก #ฝรั่งคือนิพพาน #ฝรั่งสวย #ชอบฝรั่ง #kylie #kendall

A post shared by FullipsThailandOffice🇹🇭IGหลัก (@fullipsthailand_office) on


Ramai yang teringin sangat bibir juih macam Angelina Jolie kan. Jadik diorang ni guna la alat ni untuk dapatkan bibir juih plump ala-ala Angelina Jolie tuh.

Tapi ingat, kalau nasib tak baik, bibir boleh luka, bengkak dan sakit tau. Sekali membengkak tak hilang-hilang camne? Jadik lah kau Angelina Juih!

Makeup muke penat

Cara Membuat Aegyo Sal (Kantong Mata) ala Korea •

A post shared by 1ST HAND SUPPLIER (SINCE 2013) (@beautyhouse1688) on

Trend pelik ni mungkin ade sebabnya. Kalau anda mood tak baik pagi tu, mungkin anda boleh mendapat simpati dari majikan. Kalau nasib anda baik mungkin dapat cuti. Tapi bagusnya make up ini jangan disalah gunakan untuk kepentingan diri. Tak baik tuuu!

Eyeliner “unicorn”


Unicorns pun boleh jadi trend. Nampak cantik kalau digunakan hanya untuk photo shoot. Tapi kalau pergi jalan-jalan nampak macam pelik.

Kening besar

Eyebrow girl🐱#PocaFisa#widebrows#nudelook#curlyhair#curlyhairdontcare#modelbrows#creamy#newoutfit#wintergirl

A post shared by Anfisa Riga ✖🇦⚫✖ (@princess_riga) on


Kening besar pun mungkin nampak menarik pada seseorang. Tak heranlah kalau artis macam Elfira Loy ada peminat kan? Mungkin dari kening besar tu ade menampakkan kelainan identiti masing-masing

Hiasan kuku dengan bunga hidup


Seni kuku ni agak luar biasa kerana menggunakan bunya hidup yang sebenar. Bukan bunga plastik. Dilekatkan dengan gam pada kuku dah nampak cantik. Tapi perlu pilih jenis tumbuhan yang sesuai supaya boleh tahan lama di kuku.

Makeup telinga

•👂🏻• #earmakeup #dots #illuminati #highlighter

A post shared by •OLIV• (@olivianowicka) on


Kebiasaannya makeup ni untuk muka je. Tapi ni lebih lagi dengan makeup kat telinga pulak. Mungkin tak cukup dengan muke cantik, nak telinga pun cantik. So makeup je lah semua kan.

Tattoo corak freckle


Manusia memang pelik kan. Ade yang ade freckle tu nak buang freckle. Ni yang takde freckle nak buat tattoo freckle pulak. Ikut suka lah. Buat sendiri tanggung sendiri tau.

Kata Cik Meow Sentap…

Manusia memang tak pernah puas agaknye. Kalau dah cantik tu biar je lah macam tu kan. Ni siap nak kena pakai alat khas nak ubah bibir jadik juih dah kenape kan?

Bersyukurlah ape yang ade.

Nanti tersilap mekap, sampai bengkak sane sini, sampai glitter masuk mata jadik buta…kan naye tuh!


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *