Nasihat Pak Aji : Kalau Bosan-Bosan, Bacalah AL-Quran (Video)

Share lah dengan kengkawan....

Pak Aji nak tanya sikit. Kalau korang dah abis kerja, dah settle kerja kat rumah korang buat apa? Mesti korang nengok TV kan? Atau layan facebook, nengok smartfon dengan macam-macam benda kat dalam internet tuh.

Tak salah selagi perkara yang korang buat tu tak melanggar syariat. Tetapi ade baiknye kalau korang ambil masa baca AL-Quran sikit kan.

Kalau dapat satu muka surat sehari kan baik? Kalau susah jugak setengah muka suratlah kita bagi can. Tak boleh jugak? Ish…ish…ish… satu hari satu ayat pun boleh lah. Janji korang baca jugak Al-Quran tuh.

Banyak kelebihan baca Al-Quran ni. Cuma korang ni lupa jek kan? Meh nengok video ni. Faham dan manfaatkan. Share lah dengan kawan-kawan yek…





 


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *