Iklan Kontroversi! Bukan Seperti Yang Anda Sangka.

Share lah dengan kengkawan....

Sekali pandang macam kemaluan lelaki kan? Jangan lah cepat melenting. Belum apa-apa nak marah orang. Baca dulu baru tahu.

Sebenarnya ini sebuah iklan papan bilboard di Costa Rica. Apabila melalui jalan berdekatan di bilboard ini, anda akan melihat papan bil board seperti ini;

 

Kemudian, selepas melepasinya, anda akan melihat ini;

Haaa dah faham? Sebenarnya ianya adalah sosej! Memang ia kelihatan teruk. Tapi ia memang mendapat perhatian.

Iklan papan bilboard ini keluaran jenama minuman keras Republica Parrillera Pilsen dari Costa Rica.

Ada yang mengatakan iklan ini genius, dan ada yang mengatakan ini tidak disengajakan. Bagi bidang pemasaran, iklan begini sudah tentu mendapat perhatian dan mungkin berjaya mambantu manaikkan jualan.

Kata Cik Meow Sentap…

Hahaha bijak memang bijak. Ada aje cara diorang ni nak carik poerhatian orang untuk buat sales.

Tapi kalau kat Malaysia memang kecoh la jadiknya kan. Silap-silap boleh kluar fatwa pasal nih.

 


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *