20 Komik Simple Tapi Lawak Memang Kelakar Tak Ingat Dunia

Share lah dengan kengkawan....

Zaman sekarang dengan update instagram jek korang dah boleh jadik popular. Sebab tu seorang pelukis kartun simple ni  boleh jadik populat di instagram. Tak tahan ketawa bila baca komik simple tapi lawak memang kelakar tak ingat dunia ni.

‘Komik Ronyok’ kini menjadi semakin popular kat instagram. Korang boleh nengok banyak lagi lawak dia dari akaun instagram @azwanjjai. Walaupun komik ini begitu simple, elemen komedi yang diselitkan berjaya membuat orang ramai terhibur.

Bila dah baca satu komik strip mesti nak baca yang lain. Ntah macam manalah dia boleh buat lawak best ni hanya dengan komik strip yang simple je. Jom kita nengok 20 komik simple tapi lawak memang kelakar tak ingat dunia dari  ‘Komik Ronyok’ ni.

Dress up nak pergi masjid itu penting sebab ikut sunnah, tapi bila kat masjid…

Nak tanya skit, ada kepak dengan tak ada kepak ada beza ke?

Rupa-rupanya Ali ada peminat kunyit la pulak…

Mula-mula couple manis tahap potong kaki, bila dah break…

Sape pernah kena soalan dari girlfriend macam ni?

Dah insap tapi jadik lain plak?…

Cara nak kejutkan member bangun tidur…

Bila tak dapat markah tinggi nak salahkan pensyarah pulak…

Bila drama melayu dah takde idea lain…

Kalau nak tahu sangat ape yang kucing tu cakap…

Bila dapat member tak support…

Perbualan yang biasa bila bersama saudara-mara setiap kali balik kampung

Abam-abam gemar buah ape ye?

Tahniah Akim. Anda seorang yang prihatin…sangat!

Bila member korang ada black magic…

Bila kena marah dengan awan…

Susah sangat nak jawab salam. Kan dah kena…

Bila mama mintak tolong amik gambar…

Pekerjaan impian selepas amik ijazah zaman sekarang…

Kalau nak sangat anak kembar siam…

Menarik betul lawak-lawak dari komik strik Komik Royok nih. Walaupun lukisanye simple-simple jek, tapi yang penting mesejnye sampai dan difahami semua. Kalau korang pun ade bakat melukis dan melawak macam @azwanjjai ni, apa kata korang mula buat mulai sekarang. Mana tahu korang pun boleh jadik popular jugak kan?

Dari komik strip pilihan kami, mana satu lawak paling best yang korang suka?

 


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *