28 Gambar Menyakitkan Hati Bila Orang Rasa Rugi Dapat Makanan

Share lah dengan kengkawan....

Bila dapat makanan semua orang mesti fikirkan “ni mesti ada banyak nih”. Tapi sebenarnya itu kadang kala hanyalah mimpi. Ada orang rasa rugi pulak bila beli atau dapat makanan tu. “Menyesal aku beli tadi”, itu lah agaknya yang orang akan cakap.

Pernah tak korang dapat makanan yang tidak seperti yang di impikan? Kadang-kadang beli karipap jadik karipap angin. Bila beli makanan ringan yang ade sikit jek isik dalam nye. Apa yang korang akan rase kalau berlaku macam ni kat korang? Mestilah marah kan?

Ni ada gambar-gambar bila orang dapat makanan tetapi hampeh tak macam yang dibayangkan. Jom kita nengok sama-samam.

Daun punya la panjang dan banyak. Sekali dapat lobak merahnya ciput je.

Bila dapat lemon dan strawberri yang comel lote tapi tak puas nak makan.

Kecewa bila beli tembikai nih. Buah besar tapi isi tarak.

 

Kalau macam ni makan bijik avokado je lah.

Ni roti ke roti angin nih?

Punyelah beli berger cheese daging, sekali chese die ciput jek.

Bila spongebob jadik cyclops. Indah khabr dari rupa.

Nape pulak die potong roti ni memanjang? Nak buat roti tampal kot…

Haaa ni rare sikit nih. Telur takde kuning telur. Belum buat lagi kot…

Melepas lah aku nak minum air nih. Burn duit pulak tuh! Adoiii….

Pandai pulak panda ni buat majik. Rupenye tak gula lolipop putih aje…

Jap eh! Mana kon aiskrim nih?

Coklat dengan 6 butir kismis. Jadik laaa…

Beli kacang dalam tin tinggal ayak aje?

Kesian muka aiskrim panda nih. Tinggal topi mickey mouse aje…

Kata kerepek kentang. Haaa hambik kentang sebijik.

 

Memang lah beli kacang masin, tapi garam tu jangan lah banyak sangat. Nak kasi kena darah tinggi ke hape?

Pandai kedai nih cover tak nak bagi isik banyak dalam roti nih.

 

 

 

Gula-gula ni kata ade macam-macam warna, sekali bagi warna kuning je daaa…

Roti angin…roti angin…sape nak roti angin…?

Ade sebijik je beri dalam roti nih. Jadik laaa…

Beli kacang rebus dalam tin siap belalang sekali. Ni bonus nih! Boleh sakit perut dibuatnye…

Beli air tin nih…pegang rase ringan jek. Rupenya angin je kat dalam. Terlupa isik kan air kot…

Boleh pulak vending machine ni jual kacang panggang kosong jek plastik nye…

Nak try jugak lah roti twiggies ni, sekali inti takde…tarak inti ini roti jugaaa…

Bukak buka je tin kacang nih….”Hai! saya ulat beluncas!

Sampai hati aiskrim ni menipu dinda…mana aiskrim warna merah dalamnye?

Ni bonus…kentang sebijik watak sloth dalam Ice Age. Kalau lelong ni dapat berape eh?

 

 


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *