16 Idea Pengiklanan Yang Praktikal dan Sungguh Menarik Perhatian Anda

Share lah dengan kengkawan....

Pengiklanan sudah menjadi suatu yang wajib dalam bidang perniagaan. Tetapi pengiklanan yang kreatif sudah tentu menjadi fantor yang penting untuk mendapatkan perhatian ramain. Dalam banyak-banyak pengiklanan kreatif ini, ada iklan yang luar biasa dan menarik perhatian. Jom kita lihat 16 idea pengiklanan yang praktikal dan sungguh menarik perhatian anda.

Iklan-iklan seperti ini banyak kita lihat di televisyen, surat khabar, majalah atau di billboard. Tetapi yang menentukan sejauh mana keberkesanan iklan-iklan kreatif ini adalah sebanyak mana iklan ini mampu menarik perhatian ramai. Mari kita lihat contoh iklan-iklan kreatif ini.

Gelung pemegang tangan di dalam kenderaan awam di letakkan imej jam. Pengguna mungkin sedang bayangkan mereka betul-betul sedang memakai jam.

Dye rambut dari Wella ini nan menunjukkan warnanya tidak berubah dari warna dai yang sebenar.

Gambaran Honda Fit yang boleh muat macam-macam barang di ruang belakangnya.

Play-Doh membuatkan kanak-kanak berimaginasi yang mereka boleh apa saja dengan plastisin

Iklan menggambarkan dengan memakai cermin mata jenama ini, mereka akan nampak lebih jelas.

Iklan dari Pedigree menunjukkan hidup berseorangan membosankan dan lebih baik membela haiwan.

Iklan menggambarkan betapa tajamnya pisau jenama ini.

Anda tidak perlu takut lagi untuk parking kereta Mercedes-Benz

Cepatnye penghantaran dari FedEx ni! Dari Malaysia boleh terus ke Australia.

Iklan FedEx menunjukkan mereka lebih cepat dari pesaingnya.

“Jangan biarkan hutang membesar macam snowball” Macam sindir jek?

Betapa tepatnya kereta Volkswagen parking…

Mesin air Sprite dijadikan tempat mandi di pantai…

Sampai anjing pun suka aircond dari Panasonic ni…

Iklan tuala dapur menunjukkan betapa cepatnya ia menyerap air. Mana kuah tu pergi?

Kemeriahan parti dengan spagetti…

Sebelum mulakan apa-apa pekerjaan, mulakan dengan kopi…

Sungguh menarik iklan-iklan ni tadi kan? Ade yang kelakar. Ada yang menyindir. Ade juga yang tak terfikir oleh akal. Yang penting iklan-iklan kreatif ini menarik perhatian ramai. Daripada 16 idea pengiklanan yang praktikal dan sungguh menarik perhatian anda suka yang mana?


Share lah dengan kengkawan....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *