Connect with us

7 Hasil Seni dari Serbuk Belerang. Bila Terbakar, Hasilnya Sungguh Menakjubkan! (Video)

Luar Biasa

7 Hasil Seni dari Serbuk Belerang. Bila Terbakar, Hasilnya Sungguh Menakjubkan! (Video)

Macam-macam jenis karya seni dihasilkan oleh penggiat seni kita pernah lihat. Lukisan abstract, lukisam minyak, seni kraftangan dan macam lagi. Semua dihasilkan dari kreativiti penggiat seni itu sendiri dengan idea-idea yang unik dan tersendiri. Tapi pernah tak korang lihat karya seni dari serbuk belerang yang selalunya digunakan untuk buat peluru?

Haaaa pelikkan? Hasil seni ini dibuat oleh Danny Shervin, seorang penggiat seni berasaskan serbuk belerang sejak lebih 20 tahun. Lihat antara hasil seni yang dikongsi bersama di facebook beliau…

Permandangan di kaki pergunungan yang tenang….

 

Kepala kambing pun kena bakar!

 

Lihat burung terbang dijilat api…

 

Kepala kambing dijilat api…

 

Rusa yang sedang berehat…

 

Lukisan dua ekor lembu…

 

lukisan ikan sebagai permandangan yang menarik…

Kata Cik Meow Sentap…

Haaa cantik memang cantik. Tapi korang jangan pulak nak saja-saja cuba buat sendiri. Artis nih dah banyak pengalaman dan tahu cara untuk elak letupan ke atau kemalangan yang tak diingini.

Nanti kalau korang salah buat kang meletup pulak muke korang. Pufff!

Share lah dengan kengkawan....
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Luar Biasa

Advertisement

Follow Relaxlah.my di Facebook

Duit

Tips

Advertisement

Design

Sihat

Advertisement
To Top